Karbantartás

2024.01.26. 17:10

A túlfeszültség levezető, ha cserére szorul

Sok dolguk volt az elmúlt napok szeles időjárása miatt az áramszolgáltató munkatársainak. Pénteken azonban nem ezért dolgoztak Fehérváron, a Király soron a szakemberek.

S. Töttő Rita

Munkálatok a Király soron – az E.ON tervezett karbantartási munkálatokat végzett

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Éppen az E.ON irodájával szemben, a Király soron dolgoztak az áramszolgáltató szakemberei az áramvezetéken január 26-án, pénteken délután. A helyszínen azonban ezúttal nem a szél okozta károkat hozták helyre – pedig azzal is akadt elég teendő -, hanem előre tervezett karbantartási munkálatok keretében túlfesztültség levezető cseréjét végezték az E.ON szakemberei – árulta el a feol.hu megkeresésére az áramszolgáltató.

Megkérdeztük továbbá, hogy a tegnapi erős széllökések miatt Fejér vármegyében akadtak-e problémák az áramellátással. Mint megtudtuk, a napi átlagot kissé meghaladó bejelentés érkezett, ebből öt a közvilágítást érintette.  Az esetek többségében pedig a hibákat a hálózatra fújt faágak okozták. Az E.ON munkatársai a mai nap folyamán valamennyi hibát helyreállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában