Hol tart az ügy?

2023.12.27. 20:00

Velencei bölcsődeépület: januárban nyithat?

Azt ígéri a város, hogy januárban nyithat az új bölcsőde Velencén. Hosszú huzavona, engedélyezési eljárások és igazságügyi szakértő bevonása jellemezte a helyzetet, amely hosszas csúszás után oldódott meg.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Sokszor írtunk már arról, hogy Velencén elkészült az új bölcsőde épülete, azt azonban a kicsik nem vehették birtokba a meghirdetett időben. A 300 négyzetméteres bölcsőde épületet az Árok utca 11. szám alatt építette a város, melyben két tágas, azaz több mint 100 négyzetméteres foglalkoztató is helyet kapott. A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázatán nyertek rá 100 százalékos, vissza nem térítendő uniós támogatást 217,78 millió értékben. Az átadási időpontok egyre csak módosultak, majd pedig Bársony Péter új önkormányzati képviselő nyilvánosan is felszólalt az ügyben.

Ezt követően pedig mintha kicsit felgyorsultak volna az események. Nemrégiben pedig a velencei önkormányzat is nyilvánosságra hozta, mint amolyan sikertörténetet: megkapták a szakhatóságtól a városi bölcsőde használatbavételi engedélyét. Mint fogalmaztak, „Az elmúlt hónapokban a polgármesteri hivatal, a Meseliget Óvoda dolgozói és a Városgazdálkodás munkatársai sokat fáradoztak azon, hogy az önkormányzati beruházás minden részlete megfeleljen a hatósági elvárásoknak.” Sőt, voltak, akik még hétvégén is ezen dolgoztak. Őket a városvezetés külön kiemelte közösségi oldalas posztjában. Reményeik szerint tehát, „Ha egyéb akadály nem gördül a projekt elé, akkor januárban meg tud nyitni a velencei bölcsőde”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában