Különleges Ikarus

2023.12.02. 07:00

Utaztunk az új fehérvári Mikulásjárattal - ez az élmény fogadja a fedélzet közönségét (videó, fotógaléria)

Csodájára jártak december 1-jén, pénteken sötétedés után mindazok, akik látták a fényekbe öltöztetett Mikulásjáratot Székesfehérvár esőtől csillogó utcáin. Ám nem csak kívülről volt emlékezetes a különleges Ikarus.

S. Töttő Rita

A Mikulásjárat fényekbe öltöztetett elektromos Ikarus busza megörvendeztette az utazóközönséget

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az idei év nagy adventi újdonságai közé tartozik Székesfehérváron az elektromos buszból megálmodott Mikulásjárat, amely december 1-jén, pénteken kezdte meg népszerű és látványos körútját a városban. A káprázatos fények érvényesülése érdekében sötétedés után indult az első járat és egy nagyobb városi kör megtétele után kiindulási pontjára – a József Attila utca és a Skála közötti buszmegállóba - tért vissza. Félóránként szállította a boldog utasokat a busz, melynek sofőrje természetesen egy igen mosolygós és kedves Mikulás volt. S ha nem lett volna valakinek egyértelmű, hogy milyen varázslatos járgánnyal van dolga, akkor a célállomásokat bemutató táblán olvashatta a lényeget: Ho-ho-Ho!.  

A sofőr természetesen egy Mikulás volt
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A fedélzetre térve is csak ámulhatott az utazóközönség: a fények mellett igazi karácsonyi díszkavalkád és zene, remekbe szabott üléshuzatok, hópihe jelzőgombok és ünnepre hangoló mese várta a vendégeket. Akik a jó melegben csodálhatták, ahogy a várost átszelve a járókelők őket - a Mikulásjáratot - csodálják. Családok sokasága regisztrált a Mikulásjáratra, az érdeklődés azonban olyan nagy volt, hogy be kellett iktatni újabb s újabb indulási időpontokat. A hétvégén még látható néhány alkalommal tehát a fényekbe öltöztetett busz.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában