A nem mindennapi karaván ajándékokat szállít a szociális intézményekbe

2023.12.05. 17:37

Ünnepi díszbe öltöztetett Trabantok lepik el Fehérvár utcáit

Három éve indult útjára a kezdeményezés, amelynek keretében a fehérvári és a környékbeli trabantosok összegyűlnek és egy felvonulással, találkozóval egybekötve adományokat visznek a város szociális intézményeibe. Lajos Róbert, Ulrich Tamás és Vid Péter idén is megszervezte a mára már hagyományossá vált programot, amelyre december 6-án kerül sor. A programról Ulrich Tamással beszélgettünk.

Baráth Eszter

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

A történet akkor indult, mikor a mára már az esemény főszervezőjévé vált Tamás, Péter és Róbert úgy döntött létrehoz egy csoportot a közösségi médiában a város és a megye Trabant tulajdonosainak számára, mivel akkor még nem volt ilyen. – Az első alkalommal, amikor eljött a Mikulás napja, úgy gondoltuk, jó ötlet lenne feldíszíteni a Trabantokat és esetleg egy mikulást találni. Aztán úgy voltunk vele, jó lenne mondjuk szaloncukrokat is osztogatni – mesélte Tamás a kezdeményezés indulásáról. Mint mondja, az emberek többségének ebben az időszakban mindig eszébe jut, hogy adakozzon, segítsen a rászorulókon. Így voltak ezzel ők is, a szaloncukrokból pedig csomagok lettek, amelyeket a város szociális intézményeibe szállítottak a karácsonyi díszbe öltöztetett Trabantok.

Idén sem lesz ez másként, hiszen a résztvevők összesen nyolcvanöt darab mikulás csomagot raktak össze, hogy aztán azokat átadják a Szent Kristóf Ház, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Családok Átmeneti Otthona lakóinak. – Ezekbe az intézményekbe a csomagok mellett olyan használati tárgyakat is viszünk, amire nagy szükségük van. Például a gyermekotthonba, ahol sok a megfázásos betegség, egy levegőszűrőt viszünk. Az elmúlt években mindig igyekeztünk megvásárolni azokat az eszközöket, amire szükség volt az intézményekben, így már vittünk például porszívókat, mikrohullámú sütőket és mosógépeket is – mondta Ulrich Tamás.

Idén is útra kel a trabantos Mikulás
Forrás: Ulrich Tamás

Az esemény egyik főszervezője úgy fogalmaz, a program mindenki számára nagy öröm. Azoknak, akik a csomagokat adják épp úgy, ahogy azoknak, akik kapják őket, a visszajelzések alapján pedig a járókelőknek is, akik szemügyre vehetik a város utcáin a fényben és díszben úszó Trabantokat. – Előreláthatólag tizenöt feldíszített Trabant vesz majd részt a programon, velük 14 óra 30 perckor gyülekezünk a Mol Aréna Sóstó parkolójában. 15:00 órakor indulunk útnak, úgy tervezzük, hogy körülbelül 17:00 órakor érünk a murvás parkolóba, közben pedig igyekszünk érinteni a belváros forgalmas útjait – sorolta a tervezett programot Ulrich Tamás. Érdemes tehát nyitott szemmel járni a városban december 6-án, hiszen bárhol feltűnhetnek az ünnepi díszbe öltöztetett trabantok. A csapat pedig a murvás parkolóban is várja az érdeklődőket, ahol a trabantok mellett szaloncukorból sem lesz hiány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában