Életformájuk lett a segítség

2023.12.22. 20:30

Több mint száz nehéz sorsú gyermek, család örülhetett a meglepetéseknek

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör és a Szegényeket Támogató Alapítvány immáron sokadik alkalommal dolgozott együtt az adventi időszakban, hogy reményt adjanak a rászorulóknak. Nem volt ez másként az idei évben sem.

Kecskés Zoltán

A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány ünnepségén.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összefogásuknak köszönhetően mintegy 130 család számára tették boldogabbá az ünnepet péntek este, a fehérvári városházán tartott karácsonyi adomány átadó ünnepségen. A családok ugyanis személyesen találkozhattak az önzetlen társasággal, akiktől tartós élelmiszercsomagokat kaptak, míg a gyerekeket sok-sok játékkal leptek meg. 

Megtelt gyermekes családokkal a városháza díszterme.
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Alig két nappal szenteste előtt már a kezdés is karácsonyi hangulatot idézett. Pontban 17 órakor kialudtak a városháza díszterme fényei, és én ott ültem az ajándékra váró családok gyűrűjében, miközben a kivetítőn felcsendült Ady Endre: Karácsonyi rege című verse Szabó Gyula színművész tolmácsolásában. A szívbemarkoló képsorok és üzenetek után, Szontághné Kovács Erika, a SZETA szakmai vezetője köszöntette az egybegyűlteket. A gyűjtéshez a szakmai segítséget idén is a Szegényeket Támogató Alapítvány adta, ők segítettek célba juttatni az adományokat.

Szontághné Kovács Erika az Adni Jó Kupa Baráti Kör áldozatos munkájáról beszélt, akik azért dolgoztak, hogy szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát.
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nem könnyű megszólalni Szabó Gyula után  – mondta meghatódottan Szontághné Kovács Erika,  majd így folytatta: – Szeretném megköszönni Önöknek hogy elfogadták a meghívásunkat, elfogadták az Adni Jó Kupa Baráti Kör meghívását, hiszen a mai esti ajándékátadó ünnepség nélkülük nem  jöhetett volna létre. Az, amit ma Önök megkapnak, az az ő  munkájuk eredménye, hiszen ők azok, akik hónapok óta azon dolgoznak, hogy az idei karácsonyt is szebbé és könnyebbé tehessék sok-sok család számára. Az elmúlt időszakban mást nem csináltak, mint hogy adományokat vettek át, liciteket indítottak és keresték a támogatókat, hogy minél több  helyen tudjanak segíteni – fűzte hozzá a SZETA szakmai vezetője, aki köszönetet mondott a város vezetésének is, hogy az ünnepséget a díszteremben tarthatták. 

A legkisebbek is csillogó szemekkel vették át az új játékaikat.
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában