Csillogó szemek

2023.12.04. 17:51

Szólt a Neked írom ezt a dalt Essemmtől és jött a Mikulás – élménygazdag délután volt a kosárcsarnokban (galéria)

230 lelkes és izgatott kisgyermek és fiatal töltötte meg december 4-én, hétfőn az Alba Regia Sportcsarnokot, ahol megtartásra került a hagyományos Mikulás-délután.

Déri Brenda

Essem nagy sikert aratott a gyermekek körében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Jó ideje hagyomány, hogy december elején megtartják Székesfehérváron azt a Mikulás-délutánt, amelyet még évekkel ezelőtt Tóth Marianna és Varga Zsuzsanna álmodott meg. A két fehérvári hölgy magánszemélyként hozzá szeretettek volna járulni ahhoz, hogy a hátrányosabb helyzetű gyermekek és fiatalok adventi időszakát örömtelibbé és meghittebbé tegyék. Ebből az ötletből indult el egy ma már hagyománnyá lett Mikulás-délután, amelyet elsősorban a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ egységeiben nevelkedő gyerekeknek és az intézmény dolgozóinak szerveznek. 

A rendezvény támogatója Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen elmondta, hogy nagyon hálás, amiért Székesfehérvár közössége ilyen személyeket tudhat magáénak, mint amilyen Zsuzsanna és Marianna. Erre és az ilyen kezdeményezésekre van szüksége a városnak. 

– Marianna és Zsuzsanna célja az örömokozás és, hogy mosolyt csaljon a nehezebb sorsú gyerekek, fiatalok arcára, megszépítve ezzel az adventi időszakukat.

 

A városvezető után Magyar Balázs, a Szent Kristóf Ház helyettes vezetője szintén háláját fejezte ki. Mint mondta az idei a második alkalma annak, hogy részt vettek a hagyományteremtő eseményen, amelyet Marianna és Zsuzsanna azzal a céllal szervezett, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi szegmensek is kapjanak egy kis figyelmet a szeretet ünnepének közeledtével.

– Emellett nagyon fontosnak tartom, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken a különböző társadalmi csoportok is találkozhatnak egymással és megismerhetik egymást –.

A délután során a két főszervező egy-két közös dal eléneklésére invitálta a nagyjából 230 fő gyermeket és fiatalt, majd bejelentették az idei Mikulás-délután sztárvendégét, aki a népszerű rapper Essemm volt. A nézőtérben ülők hatalmas tapssal és csillogó szemekkel fogadták, majd az első egy-két szám után a tömeg olyannyira felbátorodott, hogy már nem csak a helyükön tomboltak, hanem lemerészkedtek a csarnok közepére, ahol az előadóval közösen táncoltak és énekeltek. 

A koncerthangulatot végül a délután következő várt vendége, a Mikulás ’bontotta’ fel és tette ünnepivé, akit legalább annyira vártak a jelenlévők, mint Essemmet. 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában