Adománygyűjtés

2023.12.05. 14:00

Szép számmal gyűlnek a tartós élelmiszerek – ha így haladnak, akár két tucat maroshegyi családon segíthetnek

Az elmúlt hetekben már több alkalommal írtunk arról, hogy a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár idén is adománygyűjtési akciót hirdetett a Maroshegyen élő rászoruló embereknek, családoknak.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Kecskés Zoltán

Kezdeményezésük még jó pár évvel ezelőtt azzal a céllal indult útnak, hogy megkönnyítsék és megszépítsék azon emberek ünnepi időszakát, akik anyagi körülményeikből adódóan nem tehetik meg, hogy akár az alapvető élelmiszereket megvásárolják maguknak. Jótékonysági akciójuk régi támogatói már a Maroshegyi Óvoda Katica csoportba járó gyerekek és szüleik, valamint a Maroshegyi Szenior Örömtánc tagjai, de emellett számos magánszemély is van, aki minden évben viszi a tartós élelmiszereket és szerencsére mindig vannak újabb adományozók is.

Szilvási-Grund Helga a művház igazgatója megkeresésünkkor elmondta a beérkezett élelmiszereket még a héten, egészen december 8-ig fogadják, majd ezt követően nagyobb csomagokat állítanak össze és a hónap közepén személyesen viszik el Maroshegyre az érintetteknek. Tavaly körülbelül 20 családnak tudtak segíteni az összeállított csomagokkal, amelyekben többnyire cukor, liszt, tej, tojás, olaj és hasonló hosszabb ideig tárolható élelmiszerek kaptak helyet.

Fotó: Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában