Szívmelengető jótékonysági koncert és megható gyertyagyújtás

2023.12.11. 15:00

Sírás lett a vége a jótékonysági előadásnak

Sárszentmihályon a második adventi gyertyagyújtás meghitt hangulatban, ökumenikus beszédekkel és egy felejthetetlen jótékonysági koncerttel tette az ünnepet még különlegesebbé, ami mellé egy kis sírás is került.

Hajdú Marianna

Krutzler Gergő tangóharmonika művész elbűvölő előadása a második adventi gyertyagyújtás koncertjén, Sárszentmihályon

Forrás: Zelenák Tibor

A második adventi gyertyagyújtás Sárszentmihályon idén is felejthetetlen élményt nyújtott a résztvevőknek. A katolikus templomban tartott ünnepi esemény elején Mayer László, római katolikus helyettes esperes – az ökomenikus hagyományokhoz híven – Turbucz Béla református lelkésznek adta át a szót. A meghitt beszédek után következett a második gyertya meggyújtása, majd a várva várt jótékonysági koncert Krutzler Gergő tangóharmonika művész előadásában, aki már tavaly is lenyűgözte a sárszentmihályiakat. 

Mayer László helyettes esperes és Turbucz Béla református lelkész együtt a második adventi gyertyagyújtásnál Sárszentmihályon
Forrás: Zelenák Tibor

 

Játékával idén is elkápráztatta közönségét, aki mellett ezúttal egy ifjú reménység is megcsillogtatta tehetségét. A vasárnapi adventi koncerten Kókány Petrát kísérte játékával, aki szintén a helyi közösség büszkesége, jelenleg a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 11. évfolyamos diákja, a  Zsigmond Lala Énekstúdió énekese, és több népszerű székesfehérvári musical szereplője. A duó páratlan előadását a közönség lelkes tapsviharral jutalmazta. A fiatal énekesnő a váratlan sikertől könnyekre fakadt, amíg a tangóharmónika kivételes virtuóza széles mosollyal köszönte meg a közönség kedvességét. 

A sárszentmihályi közönség lelkes tapsa könnyekig meghatotta az előadókat
Forrás: Zelenák Tibor


A koncert célja idén a Dózsa György utcai harangláb felújítása volt, ezzel is támogatva a fiatalok közkedvelt találkozóhelyét. Még nem tudni mekkora összeg folyt be a történelmi építmény megújítására, mivel az adományok még most is folyamatosan érkeznek a kihelyezett ládába és a megadott folyószámlára is. A második adventi gyertyagyújtás és a jótékonysági koncert Sárszentmihályon nemcsak a közösségi összetartozás érzését erősítette, hanem egy gyönyörű kezdeményezést is támogatott, ahol egyszerre újulhat meg egy régi építmény és születhet egy kedves találkahely a falu fiataljainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában