Pályázatot nyújtanak be

2023.12.29. 18:00

Pumpapályát szeretnének Gárdonyban is

Egyre nagyobb sikerük van országszerte a biciklis pályáknak, amelyeken ügyeskedhetnek a kerékpárosok. A Velencei-tónál is van egy pumpapálya, mégpedig Velencén, ám most Gárdony is úgy döntött, szeretne egyet.

S. Töttő Rita

Velencén már működik pumpapálya, hasonlót szeretne most Gárdony is

Fotó: FMH-archív

Dimbes-dombos, KRESZ pályás, ügyességi kerekezésre alkalmas pumpapályák létesültek az elmúlt években országszerte, így Velencén is, ahol nemrégiben versenyt is rendeztek az érdeklődőknek. A Velencei-tónál azonban most újabb pumpapálya építését tervezik: Gárdony városának önkormányzata ugyanis közösségi oldalán bejelentette: a város képviselő-testület döntött arról, hogy a 2024. évre kiírt Országos Bringapark Program felhívás alapján kerékpáros pumpapálya és dirt pálya megvalósítása érdekében pályázatot nyújtanak be.

A program keretében 35 millió forint támogatást nyerhetnek a pályázók a pálya megvalósítására, melyhez  Gárdony önkormányzata ugyanennyi forrást biztosít még. Arról még nem szólnak a hírek, hol volna lehetőség egy ilyen pálya megvalósítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában