Kitüntetés

2023.12.10. 22:26

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át Szenci Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke

Ebben az évben ünnepelte 25 éves fennállását a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A város egyik meghatározó civil szervezetének elnöke, Szenczi Jánosné Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át pénteken a népi hagyományok és a város kulturális értékeinek megőrzése és közvetítése érdekében végzett munkájáért.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

Cser-Palkovics András polgármester – Lehrner Zsolt alpolgármesterrel és Brájer Éva önkormányzati képviselővel közösen – kereste fel pénteken délután a Fő utcán a Fehérvári Kézművesek Egyesületének faházát, ahol a szervezet tagjai által készített, minőségi kézműves alkotásokat, használati és dísztárgyakat árusítják az adventi időszakban.

A látogatás alkalmával adták át Szenczi Jánosné elnök számára a Polgármesteri Elismerő Emlékérmet Székesfehérvár kulturális értékeinek, valamint a népi hagyományok megőrzése és közvetítése érdekében végzett szakmai munkájának elismeréseként. A díjazás meglepetés volt számára, és meghatottan fogadta munkájának méltatását.

„Minden közösségnek van egy motorja, aki nélkül nem lehet ilyen jeles évfordulókig eljutni.” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere, aki a város egész közössége nevében köszönetét fejezte ki Szenczi Jánosné és a jubiláló Egyesület tevékenységéért. - olvasható az ÖKK közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában