Csak óvatosan az autópályán!

2023.12.20. 14:34

Napsütésből a tejfehér ködbe hajtunk az M7-es autópályán: drámai a látótávolság csökkenés

A reggeli köd Székesfehérváron a déli órákra teljesen eltűnt és a napfény vette át az uralmat, de ahogy a Balaton irányába haladtunk az M7-es autópályán, a táj arculata gyökeresen megváltozott.

Hajdú Marianna

Napfényes Székesfehérvár után ködbe borul a táj az M7-es autópályán, Fejér és Somogy vármegye határánál

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy haladtunk az úton, a tavaszias időt előbb egy hűvös szellő, majd egyre sűrűsödő köd váltotta fel. Fejér és Somogy megye határához közeledve, a Lepsény és Polgárdi közötti szakaszon vált igazán látványossá a köd. Az autópálya melletti táj egy pillanat alatt ködbe burkolózott, mintha egy óriási tejfölös edénybe hajtottunk volna. A vármegye határon a látótávolság drámaian csökkent, a közelben haladó járművek csak elmosódott sziluettekként jelentek meg, míg a távoliak teljesen eltűntek a tejfehér ködben.

Bár Székesfehérvártól a Balatonig haladva a változó időjárási viszonyok és a táj szépsége egyedülálló és emlékezetes utazást biztosítanak, de nagyfokú óvatosságra is intenek!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában