Ünnepi pillanatok

2023.12.21. 16:30

Mosolyt csaltak a bicskei gyermekotthonban élők arcára

Örömteli látogatást tett a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon és Általános Iskolában a térség országgyűlési képviselője és a város polgármestere, akik természetes nem érkeztek üres kézzel.

Héjj Vivien

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Batthyány család rendelekézések megfelelően a bicskei kastély már közel egy évszázada gyermekotthonként működik, itt kapott helyet a Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon és Általános Iskola, ahová most az ünnep közeledtének apropóján is ellátogatott Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Bálint Istvánné, Bicske polgármestere.

Az intézmény karácsonyi köntösbe öltözött dísztermében már csodásan feldíszített karácsonyfa fogadta az érkezőket. A látogatáson mintegy harminc, a gyerekotthonban nevelkedő fiatal vett részt.

– Van ennél boldogabb gyermeksors… Nem csak karácsonykor kell feléjük fordulni, hiszen ők segítségre szorulnak. Olyan családi körülmények közé kerültek, ahol nem tudják megkapni azt a szeretetet, törődést, amit minden gyermek megérdemel. Ilyenkor talán egy pici fényt, melegséget tudunk hozni a karácsonyfa alá, és ki kell mondani őszintén, hogy mi is kapunk valamit azáltal, hogy szeretettel fogadnak minket – mondta portálunknak Tessely Zoltán országgyűlési képviselő.

A látogatók természetesen nem érkeztek üres kézzel, hoztak például egy fenyőfát, ami miután ünnepi díszbe öltözik, az ebédlőbe hozza el az ünnep hangulatát. A gyerekek megannyi édességet és gyümölcsöt, valamint társasjátékot is kaptak, melyeket őszinte mosollyal és nem titkolt izgalommal vettek át.

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan szerettünk volna néhány információt megtudni a gyermekotthonban élők mindennapjairól, azonban a szükséges sajtóengedély hiányában a dolgozók erről nem nyilatkozhattak lapunknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában