Rövidesen érkezik a legkisebb lakó

2023.12.20. 16:00

Még lehet licitálni a gyermekotthon javára!

A törődés fontos! E gondolat szellemében adtak át adományokat szerdán délelőtt a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban.

Tihanyi Tamás

Átadták az ajándékokat: a jövőben nem csak folytatni, de akár évi több alkalommal megismételni szeretnék a jótékonysági akciót

Fotó: Nay Norbert / FMH

December 10-én vasárnap, advent második hétvégéjén „Egy tál törődés” elnevezéssel szervezett jótékonysági főzést a Fehérvári Lecsófőző Vigasság bíráló csapata. Az elkészült nagyszerű vadraguból vásárolhattak a város szívébe látogatók, a szervezők pedig bejelentették, hogy az összegyűjtött pénzzel a Befogadlak Baptista Gyermekotthont és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják.

Ám még ennyivel sem voltak elégedettek. Barsch Tamás, Adamek Balázs, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás a jótékonysági gasztronómia mellett még egy árverést is szervezett az „Egy tál törődés” mozgalom közösségi oldalán, ahol megtalálható az összes relikvia, amelyre licitálni lehet egészen december 30-ig. A vármegyeszékhely kiváló sportegyesületei – a Fehérvár FC, a Fehérvár AV19 és az Alba Fehérvár – mezeket és dedikált labdákat ajánlottak fel az akcióhoz.

– Nagyon várjuk már a karácsonyt, hiszen ezeket a napokat idén is sikerül széppé varázsolni rendszeres támogatóink segítségével, akikhez csatlakozott az „Egy tál törődés” mozgalom csapata – mondta a FEOL-nak a szerény kis ünnepséget követően Köbli Kitti, a Befogadlak Baptista Gyermekotthon intézményvezetője. Beszámolt róla, hogy jelenleg a 48 férőhelyes intézményben 47 gyermek él. Örömmel árulta el, hogy rövidesen, még ebben a hónapban megérkezik a 48. lakó is: reményeik szerint egy szép és egészséges csecsemő alakjában.

 

Köbli Kitti intézményvezető örül annak, hogy újabbak csatlakoztak a Befogadlak Baptista Gyermekotthon rendszeres támogatóihoz
Fotó: Nagy Norbert / FMH

A Tüzér utcai baptista fenntartású szociális intézmény az „Egy tál törődés” mozgalom segítségével  egy nagyméretű televíziót és egy légtisztító berendezést kapott, majd rövidesen, a meghirdetett jótékonysági árverésnek hála, megérkezhet a pénzbeli adomány is. A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ öt egységében végezte a gyermekvédelmi szakellátás és az otthont nyújtó ellátás gyakran embert próbáló feladatait. Két éve, november 1-jétől a fenntartói kötelezettségeket a 27 éve Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ látja el. A Befogadlak Baptista Gyermek­otthon egyházi fenntartója azóta is hitelveihez és meggyőződéséhez igazodóan, a krisztusi szeretetparancs, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvények alapján magas szakmai színvonalon végzi tevékenységét. 

Tőkés Dániel  az „Egy tál törődés” mozgalom nevében kijelentette: a jövőben nem csak folytatni, de akár évi több alkalommal megismételni szeretnék a jótékonysági akciót, amelyhez várják a helyi kollégák, szakácsok, séfek csatlakozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában