Elmúlt karácsonyok, értékek, kapcsolódások

2023.12.03. 19:41

Kastélymesék Kápolnásnyéken: a grófnő a család fontosságát hangsúlyozta

Nádasdy Borbála grófnő volt Kápolnásnyéken a Halász-kastély közönségének vendége vasárnap délután. Elmúlt karácsonyokról, értékekről és fontos kapcsolódásokról mesélt.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Czeilinger Izabella népdalénekes csodálatos énekével, az első adventi gyertya meggyújtásával, kandalló tűzzel és valódi téli mínuszokkal fogadta a kápolnásnyéki Halász-kastély Nádasdy Borbála grófnőt vasárnap délután.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Már nem első alkalommal érkezett a településre a grófnő, aki családi kötődéseiről, régi havas, meghitt vagy éppen sötét háborúkkal teli karácsonyokról mesélt a teltházas közönségnek a Kastélymesék sorozat előadásán. Dicsérte a Halász-kastély kultúrmisszióját, és szólt arról is, mennyire fontos ma is a valódi családi kötelék, melyet nem lehet internetes kapcsolódásokkal kiváltani. Mostanra, özvegyasszonyként még fontosabbnak látja ezt, árulta el, ahogy azt is: külföldön élő családjával igyekszik sűrűn tartani a kapcsolatot és minőségi időt tölteni unokáival – akiknek a magyar nyelv szeretetét is szeretné átadni. Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatónője köszöntötte őt, csokorral köszönve meg ismét érkezését, majd pedig a kastélykert adventi koszorúján is meggyújtották az első gyertyát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában