Egy nagy múltú alakulat élén történt most változás

2023.12.03. 12:00

Kása István ezredes lett a fehérvári dandár parancsnoka

Koronczai Tibor ezredes december 1-én, Székesfehérváron ünnepélyes keretek között átadta az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár parancsnoki beosztását Kása István ezredesnek.

Feol.hu

Fotó: Fotó: Szencsenkó Iván őrvezető/honvedelem.hu

Amint a honvedelem.hu oldal beszámolt róla, Somogyi Zoltán vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója beszédében kiemelte, egy nagy múltú alakulat élén zajlik most változás, amely 6. hadosztály híradó századaként jött létre 1945. március 15-én. A folytatásban előbb ezred, majd az idei évtől dandár szintű szervezet feladatrendszeréhez kapcsolódóan kiemelte, hogy a dandár a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség valamennyi parancsnokságának és alakulatának híradó, informatikai és információvédelmi feladatait látja el. Mindezek mellett a szövetségi kötelék részeként, a szintén Székesfehérváron települt Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság mindennapi működését is biztosítja.

Somogyi Zoltán méltatta a leköszönő Koronczai Tibor több évtizedes pályafutását, aki megbízott dandárparancsnokként bizonyította vezetői rátermettségét, aki nemrég például kiválóan szervezte meg és hajtotta végre az Adaptive Hussars 2023 nemzetközi hadgyakorlat híradó-informatikai, információvédelmi teendőit.

A törzsigazgató arról is beszélt, hogy az új vezető, Kása István, szolgálatának több mint 30 éve során a tüzér fegyvernemhez és elsősorban két helyőrséghez, a hódmezővásárhelyihez és a tataihoz kötődött. Az ezredes felkészültsége, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettsége, valamint kiforrott vezetői képessége alapján született döntés arról, hogy ő vegye át a dandárparancsnoki beosztást Székesfehérváron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában