Hagyomány Fehérvárcsurgón

2023.12.14. 15:00

Jövőre újra felhördülnek a Mikulás motorjai

Idén harmadik alkalommal indult el a két fehérvárcsurgói főszervező, hogy ha nem is rénszarvasokat, de legalább is sok pacit terelgetve mosolyt szállítsanak a helyi gyermekeknek.

Palocsai Jenő

Fotó: A motorosok

Hagyománnyá vált már Fehérvárcsurgón is, hogy mikulás alkalmából motorosok indulnak meglátogatni és apró ajándékokkal felvidítani a kisgyermekeket. Marton László és Szabó László a két főszervező. Ők azok, akik idén 3. alkalommal rendezték meg a motoros mikulás felvonulást, amin ebben az évben már 10 helyi motoros vett részt. 

Fotó: A motorosok

A tízfős mikuláskülönítmény mindig betartja a hagyományt, így azokat a kéményeket részesíti előnyben, ahonnan szívhez szóló levelet kapnak. 

–A gyermekek szülei a közösségi oldalon jelezhették igényüket a látogatásra, és az érdeklődés nem maradt el. Közel hetven kisgyermekhez motoroztunk el, ezzel óriási élményt okozva nekik és saját magunknak is. Szinte minden állomáson forró teával, süteménnyel kedveskedtek a házigazdák. Jó volt látni a kis csöppségeken a hatalmas meglepetést, hiszen nem megszokott látványt nyújtott a tíz, karácsonyi fényekkel kivilágított, zenés motoros mikulás–fogalmazott az egyik ajándékhozó, Rigó Dávid. 

Az elmúlt három év tapasztalatai alapján a szervezők már most megígérik a szülőknek, illetve a szép levelet író családoknak, hogy döntöttek! Jövőre újra felhördülnek a Mikulás motorjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában