Várakozás

2023.12.22. 18:39

Fellobbant a negyedik gyertya lángja

A Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda legkisebbjei minden felnőtt szívet megolvasztottak péntek délután a Püspöki Palota udvarában.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

December 22-én, pénteken tartotta meg adventi műsorát a Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, mely során a legapróbbak a klasszikus betlehemi jelenetet vitték színpadra. Talán leírnunk is felesleges, hisz magától értetődő, hogy a szívek meghasadtak az óvodások játékától. Majd a kedves előadást követően Spányi Antal megyéspüspök megosztotta ünnepi gondolatait a közönséggel és meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát. 

A Székesfehérvári Egyházmegye vezetője elmondta: adventkor az emberek nemcsak otthonukat, hanem lelküket is ünnepibe díszbe öltöztetik. De, hogy igazán ünnepi legyen ez az időszak és mi magunk is megtapasztaljuk az örömet és a békét, meg kell látnunk Istent. 

– Minden szép és jó, amiben részünk van az Isten ajándéka és szeretete. Így azt kívánom, hogy ezt ne csak karácsonykor érezzük, hanem legyen ez egy örömforrás az év bármely napján –.

Spányi Antal ünnepi beszédét követően meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát, fellobbant tehát a szeretet lángja is. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában