Ma a borászok a fő támogatók

2023.12.10. 19:30

Ezen az adventi hétvégén is volt jótékonysági forralt bor vásár Móron (galéria)

Ahogy minden évben, úgy idén is megtartották a második adventhez kapcsolódó, jótékonysági forraltbor vásárt. Az első gyertyagyújtáskor az Ezerjó Nyugdíjas Klub, most pedig a móri borászok támogatták a rendezvényt. A forró fűszeres italt, valamint az ízletes teát ezen a vasárnapon a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai kínálták a megjelenteknek.

Palocsai Jenő

Bäcker Zsuzsanna (középen) és a borbarát hölgyek csapata besegített a forralt bor kínálásába és a teakészítésbe is

Fotó: Hrubos Zsolt

Valaha Miklós Csabi kezdeményezte azt a jótékonysági forraltbor kínálást, ami azóta hagyománnyá vált a városban, majd a Móri TDM szervezésében a Lábasház elé vonultak ki a borászok. Azóta minden adventi hétvégén van jótékonysági vásár és forralt borozás. Az idei első vasárnap a móri Ezerjó Nyugdíjas Klub vállalta magára ezt a nemes feladatot, nehéz körülmények között élőket támogatva ezzel.

A második adventre a Lincz pince és a Bozóki pince már jó előre bejelentkezett, hogy ők mindenképpen támogatják a jótékonysági rendezvényt, de természetesen bárki bekapcsolódhatott menet közben is akár, hiszen a cél nemes.

–A borászok által támogatott eseményből befolyó összeg a kezdetek óta a Gárdonyi Géza Általános Iskolának megy, ám mi itt csak besegítünk a kínálással és persze a teával. Jövő héten ismét lesz forralt bor és jótékonysági vásár, az viszont már kifejezetten a mi szervezésünkben. A harmadik advent bevételét, mi, a szokásos módon a móri Bice-Bóca Egyesületnek ajánljuk fel–mondta Bäcker Zsuzsanna, a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének vezetője.

Bitter Judit borbarát hölgynek sok feladatot adott a számtalan pohár megtöltése a gőzölgő üstből
Fotó: Hrubos Zsolt

Most negyedik nem lesz, pedig azt mindig a Közművelődési Közalapítvány szokta szervezni, ám a negyedik vasárnap szentestére esik.

–Szeretnek adakozni az emberek, így tehát el szokott fogyni a bor, pedig egy egész nagy üsttel szoktunk főzni, a tea mellé. Sőt, volt olyan is, hogy rá kellett tölteni, mert kevésnek bizonyult. Tavaly is hatalmas nagy volt az érdeklődés, annak ellenére, hogy esett az eső–mondta a borhölgyek vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában