Sok hűhó, de semmi hó!

2023.12.07. 11:46

Az egyetlen település Fejérben, ahol jelenleg vígan teázgatnak a hómunkások

A településen talán nem is karácsonyra, hanem már a húsvéti ünnepkörre kellene készülni?

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Csór településén a téli időjárás kihívásai a polgármester, Csete Krisztián beszámolója alapján szerencsésen alakultak az elmúlt napokban. Mint megtudtuk, a település időjárási helyzete rettentő kedvezően alakult. A napokban a környező településekhez képest Csóron 0,5-0,8 fokkal magasabb hőmérsékletet regisztráltak, ami azt eredményezte, hogy a településen csak eső esett, így elkerülve a hó okozta közlekedési anomáliákat.

A helyzet azonban kedden reggel váratlan fordulatot vett, amikor egy rövid, pár centiméteres hóréteg borította be a falut, ami gyorsan meg is fagyott. Ez a jelenség meglepetésként érte a lakosságot és a helyi szolgáltatásokat - mondta a falu vezetője –, mivel az időjárás-előrejelzések csak szerdára jeleztek havazást. Szerencsére ez a rövid időszak gyorsan elmúlt, a hó és a jegesedés egy-két óra alatt elolvadt, így csak ezt a rövid időszakot kellett különös óvatossággal és türelemmel átvészelniük a településen közlekedőknek.

A polgármester beszámolója szerint a helyi önkormányzat és a közszolgáltatások teljesen felkészültek a további téli kihívásokra. Az útkotrógépek és sószórók bármilyen további havazás vagy jegesedés esetén készen állnak, hogy az utakat biztonságossá és járhatóvá tegyék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában