„Emelj fel magadhoz…”

2023.12.04. 19:00

Adventi gyertyagyújtás Soponyán (galéria)

„Adj erőt és adj időt nekem / Ha senki nem jön, Te maradj itt velem / Segíts rajtam, hogy ne tévedjek el / Emelj fel magadhoz, emelj fel” – (Republic: Adj erőt és adj időt). Bódi László (Cipő) dalát a 3. osztályosok énekeltek meghitt karácsonyi műsoruk fináléjaként.

V. Varga József

Az általános iskola 3. osztályosai adtak ünnepi műsort

Fotó: V. Varga József

Soponyán, az első adventi gyertyát a közösségi ház előtti téren gyújtották meg. Karácsonyi vásárt nyitottak, a jelenlévőket muffinnal, teával és forralt borral kínálták.

A szabadtéri kiskoncerten karácsonyi dalokkal és jazzfeldolgozásokkal Fehér Adrienn és Jónás Andrea szolgált, a produkciók egyikébe-másikába a közönséget is bevonták. „Minél inkább hull a hó, Annál inkább havazik. / Hull a hó és hózik-zik-zik, / Micimackó fázik-zik-zik…” – Bródy János Micimackó-dalát a gyerekek együtt énekelték a művészekkel.

A koszorú első gyertyáját Szücs Norbert polgármester gyújtotta meg
Fotó: V. Varga József

– Az adventi időszak arra hivatott, hogy szeretet töltse el a szívünket, és csendesítse le elménket egészen karácsonyig – mondta egyebek között ünnepi gondolatai sorában Szücs Norbert polgármester, majd egy 1960-ban, a Népszavában megjelent újságcikket olvasott fel. Az idézett írásban a szerző a soponya-nagylángi Zichy-kastélyban nevelkedett állami gondozott gyermekek egykori karácsonyát elevenítette fel.

 

Az adventi koszorú – amely Lendvai Barnabás önkormányzati képviselő ajándéka – első gyertyáját, az életnagyságú betlehem szomszédságában, Szücs Norbert faluvezető gyújtotta meg, majd a Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 3. osztályosai mutatták be meghitt, zenés-verses karácsonyi műsorukat. A dramatizált előadást a kis diákok tanítónője, Molnárné Strohéber Zsuzsanna igazgatóhelyettes állította össze.

Jónás Andrea (b) és Fehér Adrienn énekelt
Fotó: V. Varga József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában