Lelki felkészülés az ünnepre

2023.12.12. 09:00

A remény gyertyája is fellobbant Előszállás adventi koszorúján

A hit után a remény gyertyáját is meggyújtották a község adventi koszorúján az Arany János utcai kőkeresztnél. A falu szívében ezúttal is népes közönség gyűlt össze, hogy együtt készítsék fel szívüket és lelküket az ünnepi csodára.

Kecskés Zoltán

Kanik Péter az együvé tartozás öröméről és meghittségéről beszélt.

Fotó: Egyesület

Vasárnap reggelén szentmisén vettek részt az érdeklődők Előszálláson, majd a kőkereszthez elsétálva Mihályi Miklós plébános gyújtotta meg a második gyertyát az adventi koszorún. Fellobbant tehát a remény fénye, amely egy jobb világ eljövetelét szimbolizálja. 

Kanik Péter az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a részvevők közreműködéséért és örömét fejezte ki, hogy a falu  szívét advent időszakában az elcsendesedés, a meghittség hatja át egy-egy ilyen vasárnapi alkalommal. Ezek mind-mind elősegítik a lelkiekben való felkészülést az ünnepre. 

– Az, hogy a közösség lakói összegyűlnek egy óriási adventi koszorú köré, hogy vasárnapról vasárnapra közös imádság és ünnepi beszéd mellett gyújtanak gyertyát, növeli az ünnepbe vett hitet, az együvé tartozást. Ez olyan összetartó erő, amely évről évre új hitet, reményt, örömöt nyújt és szeretet ébreszt. Öröm ide tartozni! Köszönjük ezúttal is a részvételt, Szabó Erzsike néninek pedig a finom süteményeket! – emelte ki az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában