A ciszterci gimnáziumban és a Szent István Művelődési Házban lesznek a programok

2023.11.16. 12:30

Országos életvédelmi napot szervez a Székesfehérvári Egyházmegye

Neves előadók és kerekasztal-beszélgetések is várják a felnőtteket és a fiatalokat szombaton, a Székesfehérvári Egyházmegye életvédelmi napján.

Házi Péter

Fotó: Illusztráció (freepik)

"Élni teljesen jó" - ez a címe annak az országos találkozónak, amelyet november 18-án, azaz most szombaton rendez meg a Székesfehérvári Egyházmegye. A programok szombaton reggel fél kilenckor kezdődnek a Szent István Művelődési Házban és a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az Élni teljesen jó című rendezvény azt hirdeti: az életet lehet elszenvedni, eltűrni, várni, hogy majd jobb lesz, azonban van egy másik út, mely során örömmel, teljes életet élve élünk. Ehhez a komoly személyiségfejlesztési és önismereti munkához szeretnének kapaszkodót nyújtani a rendezvény programjai.

Amint az önkormányzati kommunikációs központ is hírül adta, a nap során neves előadók részvételével tartanak kerekasztal-beszélgetéseket, tanúságtételeket, workshopokat, melyek főleg a felnőtt és a középiskolás korosztálynak szólnak. Az általános iskolásoknak a cserkészek készülnek programokkal, a legkisebbeket pedig kézműves foglalkozás, bábelőadás, mese és játék várja.

A program több 9 és 16 óra között több helyszínen párhuzamosan zajlik majd. A Szent István Művelődési Házban a felnőttek, az óvodások és az általános iskolások programjait rendezik, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban pedig a középiskolásokra várnak aktivitások. A napot 16 órakor közös szentmisével zárják a Szent István-székesegyházban. 

A rendezvény ingyenes, azonban a szervezők előzetes regisztrációt kérnek, melyet ide kattintva tehetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában