Felhívás!

2023.11.16. 16:30

Örökbefogadókat keresnek az ültetendő pátkai facsemeték

Több mint harmincéves fasor megújítására készül Pátka. A település bekötőútjának ikonikus nyárfasor csemetéi „örökbefogadókat” keresnek.

S. Töttő Rita

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

A község településfejlesztési és pénzügyi bizottságában munkálkodó Princz Adorján ötlete volt Pátka ikonikus jelképének, a bekötőút fasorának a felújítása – mondta el a feol.hu-nak Nagy Dániel, Pátka polgármestere. Merthogy a település fásítási akcióba kezdett, melynek megvalósítására most, november 18-án délelőtt kerül sor.

-  Folyamatosan öregszenek az itteni fák, és bizony 30 éve nem cserélődtek. Kopik, és sajnos már nem olyan szép, mint volt. Miután eldöntöttük, hogy megújítanánk, egyeztettünk a Közúttal, hogy milyen lehetőség van a pótlásra. Az önkormányzat negyven fát szeretne első körben pótolni, a Közút pedig a régebbi fákat kivágja majd a későbbiekben, melyeket szintén pótlunk majd – árulta el a település vezetője, hozzátéve: ezüst nyárfákat ültetnek, ugyanazt a típust, ami eddig is volt. A település lakossági segítséggel oldotta meg a fák vásárlását, az előzetes földmunkákat pedig a héten végeztette el az önkormányzat.

Ám az új ültetéseket gondozni kell majd, így a lakosság segítségét kérik ebben, ahogy a hétvégi ültetésben is. - Örökbe lehet fogadni egy-egy fát. Több család jelentkezett is, gyerekeknek is jó program a facsemeték gondozása, öntözése – mutatott rá a település vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában