Hamarosan kiosztják az elnyert csemetéket is

2023.11.17. 13:30

Mintegy 700 fát ültet el ősszel Fehérváron a városgondnokság

Az előttünk álló időszakban viszonylag sok, mintegy 700 darab fát ültet el Székesfehérváron a városgondnokság.

Házi Péter

Forrás: Székesfehérvár Városgondnoksága

Amint a város honlapjának cikkéből kiderül, nagy körméretű, földlabdás illetve szabadgyökerű fák kerülnek ki a város közterületeire. A szerteágazó közműhálózat miatt nem lehet bárhová fát ültetni, ezért a szakemberek igyekeznek olyan területeket találni, ahova egyszerre nagyobb mennyiség is elültethető. Anik Júlia, a városgondnokság kertészmérnöke hozzátette: - Ennek megfelelően folytatjuk a Palotavárosi tavak környezetének fásítását, valamint idén ősztől 200 db fával gazdagodik a Béla úti temető is. Nagylevelű- és ezüst hársak kerülnek a temető hátsó kerítéséhez, a főbejárat előtti parkoló környezetéhez pedig hegyi juhar, magyar kőris és szilfa.”

A Prohászka Ottokár utca 14-nél kialakított új parkocskába évelő növényeknek és egy szívlevelű éger is kerül majd. Új fákkal gazdagodik a Csónakázó tó környéke, a Farkasvermi utca, a Deák Ferenc utca, a Gáz utca, a Vízaknai utca, az Almássy telep, a Lövölde utca, a Huszár utca és a Tóvárosi lakónegyed is.

A városi honlap szerint az idén első alkalommal meghirdetett LOMBkoronás Székesfehérvár program esetében az elnyert fákat előreláthatólag november végén vagy december elején osztják majd ki a Halász utcai iparcikk piac parkolójában. A pontos tudnivalókról minden nyertes pályázót e-mailben értesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában