Magyar falu program

2023.11.15. 10:00

Jó hírek a vidék Magyarországának!

Az elmúlt napokban Dél-Fejér országgyűlési képviselője Varga Gábor több eredményes pályázatról is beszámolt a területét tekintve, valamint egy új, komplex pályázati felhívásra is ráirányította a figyelmet.

Kecskés Zoltán

Óvodafelújítás Szentivánon. Szeptemberben adták a községben.

Fotó: Sebestyén Bálint

„A falvaink motorját jelentő 39 civil szervezet összesen 63 millió forint támogatásban részesült a Falusi Civil Alapból, mely a Magyar Falu Program egyik legsikeresebb pályázata a kistelepüléseken." – osztotta meg közösségi oldalán a képviselő, aki hozzátette: „Ebből a támogatásból a közösségi élet szempontjából fontos programok és eszközfejlesztések valósulnak meg a falvakban."

Emellett a hét elején bejelentett Magya falu program újabb kiírására is felhívta a figyelmet, amely minden olyan célterületet érint, amely az elmúlt években népszerű volt: óvoda fejlesztés, bővítés; önkormányzati ingatlan felújítás; temetői infrastruktúra javítás; eszközbeszerzés; játszótérépítés; kommunális eszközök vásárlás; falu- és tanyabusz beszerzés. A pályázatokat december 13-tól január 13-ig lehet majd benyújtani az önkormányzatoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában