Innováció a fókuszban

2023.11.22. 08:00

Íme a 2023-as HARMAN Hackathon végeredménye

A hackathon minden szervezője és részvevője jelesre vizsgázott együttműködésből, csapatmunkából, illetve alkalmazkodóképességéből is.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: HARMAN Hackathon

Ahogy megírtuk, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara, a Harman Becker Kft. és Székesfehérvár Önkormányzata pénteken a második Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon ötlet- és prototípus-fejlesztő versenyt indította el Székesfehérváron, mely aztán 24 teljes órán át tartott. A verseny során a résztvevők folyamatosan dolgoztak, egészen az ötletfejlesztéstől a prototípusgyártásig. 

Szombat délelőtt a csapatok bemutatták fejlesztéseiket a zsűrinek egy rövid prezentációval. Minden csapat beszélt arról, hogy a műszaki kihívás megoldására milyen koncepciót alkotott, illetve bemutatta a megálmodott „termék” prototípusát is működés közben - írta a Harman Hackathon közösségi oldal. A verseny végeztével pedig a zsűri (Kis István a Harman-Becker Kft ügyvezető igazgatója, Németh Tibor a Harman-Becker Kft oktatási menedzsere, Farkas Roland az Óbudai Egyetem és a Harman Becker Kft. duális hallgatója, Prof. Dr. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja, Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere, Szántó Károly az Obuda Uni Venture Capital Zrt, Venture Studio igazgatója) elismerően nyilatkozott a csapatok előadásairól, kiemelték, hogy a 24 órás verseny fáradtságát legyűrve, minden résztvevő jól teljesített és büszke lehet magára, az elért eredményre.  

Fotó: HARMAN Hackathon

A "pitch" és a "proof of concept" szakasz lezárultával megszülettek az eredmények is. A  II. Junior Engineers Camp – HARMAN Hackathon hivatalos végeredményét alább közöljük:

Középiskolai kategóriában
1. Palotai motoroSOKK - Veszprémi SZC Öveges József Technikum és Kollégium valamint a Székesfehérvár SZC Széchenyi István Műszaki Technikum közös csapata
2. Robbiners – Budapesti Gépészeti SZC Mechatronikai Technikum
3. Sárgák - Baranya Megyei SZC Zipernowsky Károly Műszaki Technikum
4. Next Generation (NG) - Baranya Megyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola
5. Mikrobi - Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum
6. New World - Székesfehérvári SzC Hunyadi Műszaki Technikum

Fotó: HARMAN Hackathon


Egyetemi kategóriában
1. AMKoffe – Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar
2. Hackoffein – Pécsi Tudományegyetem
3. FDMG – a Budapesti Corvinus Egyetem és az Óbudai Egyetem közös csapata
4. JBL Miklós – Pannon Egyetem

A Harman Becker Kft részéről Preiszler Erzsébet cégvezető és Árki Hajnalka senior HR igazgató adta át a díjakat, ajándékokat a résztvevő csapatoknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában