Zámolyon is készülnek

2023.11.17. 11:00

Idén már online is kell regisztrálni azoknak, akik a Mikulást várják

A Zámolyi Rege Egyesület meghívására 2012 óta minden évben ellátogat a Mikulás Zámolyra, hogy megajándékozza a gyermekeket. Aki szeretné, hogy gyermeke is kapjon csomagot a december 10-én érkező nagyszakállútól, az a hónap végéig regisztráljon!

Borsányi Bea

Egy régi emlék: 2015-ben is járt Zámolyon a Mikulás

Fotó: Zámolyi Rege Egyesület

Az egyesület minden évben közel kétezer ajándékcsomagot állított össze, hogy a Mikulás, aki a faluban hol lovas szánon, hol lovas hintón járt körbe, felkeresse és megajándékozza a zámolyi jógyerekeket. Mivel minden évben izgulni kellett azonban azon, elég ajándék lapul-e a Mikulás zsákjában, ezért tavaly új rendszert vezettek be: a kicsik egy előre átvett képeslapon rajzolhattak, üzenhettek a Mikulásnak. Így jobban kalkulálható volt az „Öreget” várók száma. Idén tovább fejlesztik a rendszert, vagyis a képeslap mellett online is kell regisztrálni, így egészen biztosan nem maradt egyetlen kisgyermek sem csomag nélkül! 

Az egyesület kiemelte: a csomagba minden évben minőségi csokoládék és élelmiszerek kerültek, amit szűkös költségvetésükből, adományokból és a jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból finanszíroztak. Sajnos azonban az utóbbi időben erősen megemelkedett árak miatt idén ez már nem lesz elég, ezért ebben az évben – a minőség további megtartása érdekében - 500 forintos hozzájárulást kérnek a csomagot igénylő szülőktől, ami így is csak a csomag tartalmának töredékét teszi ki. 

Aki szeretné, hogy gyermekét idén megajándékozza a Mikulás, november 30-ig regisztrálhat a zamolyirege.hu weboldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában