Csillogj csomagolásmentesen karácsonykor!

2023.11.23. 14:00

Hulladékból készült karácsonyfadíszekkel dekorálták a Depónia karácsonyfáját

Csütörtök délelőtt a Hulladékcsökkentési hét keretében a Depóniánál feldíszítették azt a karácsonyfát, amelyre az önkormányzati cégek képviselői hulladékból készítettek ötletes, ugyanakkor valóban szép díszeket.

Borsányi Bea

A vendégeket Steigerwald Tibor és Lehrner Zsolt köszöntötte

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A Depónia Nonprofit Kft. 2019 óta minden évben csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melyet a hulladékcsökkentési tudatosság növelése érdekében tartanak kontinens szerte november végén. A hét keretén belül több programot is szervez a szolgáltató, cégen belül és kívül is. Mivel az idei év témája a csomagolás, ezért lett a csütörtök délelőtti esemény – melyre saját osztályaikon felül az önkormányzatot és annak intézményeit hívták meg - mottója a Csillogj csomagolásmentesen karácsonykor! Ennek jegyében az egyes intézmények képviselői hulladékból készült karácsonyfadíszeket készítettek és hoztak magukkal, hogy azokat feltegyék a Depónia Pénzverővölgyi irodaházában található oktatóteremben felállított fára. Nem is akármilyeneket, hiszen előzetesen azt kérték tőlük, ehhez a náluk általánosan keletkező hulladékot használják fel! Az önkormányzat nevében Lehrner Zsolt alpolgármester például meghívókból és irodai papírokból készült díszekkel érkezett, de volt, aki a PET palack levágott tetejét tette csillogóvá és olyan is akadt, aki kupakokból és használt kávékapszulákból alkotott díszt.

Európai Hulladékcsökkentési hét 2023
A Depónia telepvezetőjének és kollégáinak alkotása
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény arra is lehetőséget adott, hogy a résztvevők kicsit közelebbről is megismerkedjenek a Depónia tevékenységével, illetve megtekintsék a modern technológiával felszerelt, új hulladékválogató csarnokot. A városi intézmények meghívása azt a célt is szolgálta, hogy erősítse a köztük meglévő együttműködést, mert ahogy Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője rámutatott: „bármilyen furcsa is ebben a mai világban, de van értelme együtt gondolkozni.” Ugyanakkor egy ilyen rendezvény arra is jó lehetőség, hogy a dolgozók kötetlenebb körülmények között is találkozhassanak egymással.

Európai Hulladékcsökkentési hét 2023
Egy PET palackból is készülhet csillogó dísz
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában