Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a hazafi

2023.11.13. 11:48

Hétvezér est Székesfehérváron

A Fejér Szövetség 617. Hétvezér estjén könyvbemutatót tartanak november 14-én, kedden 18 órától Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban. Bánó Attila új kötete Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a hazafi címet viseli. Az író beszélgető partnere Kovács Attila Zoltán, az Erdélyi Szalon Kiadó vezetője lesz.

V. Varga József

Bánó Attila író

Forrás: Facebook

A köztársasági elnök által Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Bánó Attila író, újságíró, grafikus már második alkalommal vendégeskedik Fehérváron, a Fejér Szövetség rendezvényén.

„Az utóbbi időkben ismét fellángoltak azok a viták, amelyek nehezítik vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó elfogulatlan megítélését, történelmi helyének korrekt és megnyugtató kijelölését” – olvasható a kötetről.

„E téren a legnagyobb gondot az objektivitás hiánya, a valós tényeket figyelmen kívül hagyó indulatok, a vitatott kérdések erőből történő eldöntésének szándéka okozza. Pedig a téma csak nyugodt légkörben, a tárgyilagosságra való törekvés szellemében kerülhet terítékre. A kötetben szereplő publicisztikákkal, jegyzetekkel, interjúkkal a szerző olyan információtöredékeket, véleményeket ad közre, amelyek bővíthetik a vitéz nagybányai Horthy Miklóssal kapcsolatos ismereteket, s hozzájárulhatnak sokat vitatott történelmi szerepének tisztességes megítéléséhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában