Fa testápoló, boszorkánygardrób és szalmabála

2023.11.06. 12:00

Halloween-i autóstalálkozó Úrhidán (Galéria, Videó)

Az FM Autó Club szombaton ünnepelte egyéves születésnapját Úrhidán, a halloween-i autóstalálkozón. Jöttek a népek feszt az ország minden tájáról, Szombathelytől Debrecenig, Tatabányától Siklósig. A Szabadidőparkban összesen 148 autót regisztráltak beléptetéskor.

V. Varga József

„Pedig mondta az asszony, hogy vigyem inkább szervizbe a kocsit!”

Fotó: V. Varga József

Panna és István Komádiból érkezett a Sipi névre hallgató, vérvörös Audival. A kocsira ördögszarvakat szereltek, a motorháztetőt csillogó kristálykoponya uralta.

– Nagyon gyors ez a felturbózott masina, másfél óra alatt itt voltunk Úrhidán – tódította István.

Elkerekedett szememet látva aztán Panna megkegyelmezett:

– Tegnap indultunk Hajdú-Biharból, s ma reggel Pestről jöttünk tovább.

Amint Szabó Tamás (Seat Toledo) klubvezetőtől megtudtuk: tavaly november elsején alakult meg márkafüggetlen csapatuk, a tagok Székesfehérvárról és környékéről verbuválódtak, a kemény mag 10–12 főt számlál.

Az elsőéves évfordulójukra szervezték a találkozót – a szabadbattyáni Berki Szabolcs és családja, illetve az úrhidai Kissné Müller Alexandra bábáskodásával. A hívó szóra melléjük állt az úrhidai önkormányzat is, Bognár József polgármesterrel az élén.

– Az emberi, közösségi kapcsolatok erősítésére törekszünk – tette hozzá a klubelnök. – Jó találkozni barátainkkal, nézelődünk, beszélgetünk, és a buli is mindenki kedvére való.

Megtudtuk: az FM Autó Club december elején Mikulás-felvonulásra készül. Találkozás Fehérváron, a nagy Tesco parkolójában.

„Nézz körül, te is, barátom!”
Fotó: V. Varga József

A halloweent idéző autódekorációk magukért beszéltek.

– Ott, az első sorban még Fa testápolóval is találkozhatsz – mondta kacsintva az egyik gépész úr. Persze azt nem tette hozzá, hogy szögesdróttal művészien befont fa baseball ütőre gondolt.

Régóta itt állhattak már ezek az autók, hiszen sokat beszőtt az óriáspók. A nyúlós, ragacsos pókhálókból itt-ott töklámpások virítottak, az egyik kocsinál a szerelő – hogy, hogy nem – a motorháztető alá szorult. Furcsa, piros szín uralta láncfűrésszel siettek a segítségére.

A szabadtéri színpadnál az őszt idéző terményekkel díszítették a vastaligát, de oldalt komámuram is járműre pattant. Igaz, a karosszéria mintha szalmából készült volna, és a gumikat is felni nélkül rögzítették gyorskötözővel az alkalmatossághoz.

A hófehér autót gardróbszekrénynek sajátította ki az egyik boszorkány. Fekete ruhája, kalapja, magassarkú körömcipője és fátyla mellett formatervezett seprűjét is felfedezhettük.

Komámuram tököt szállít
Fotó: V. Varga József

Jól fogyott a lángos, a tea, a forralt bor, és a novemberi napsütésben kezdetüket vették a vidám, válogatott versenyszámok, a lemezlovas retró slágereket kevert.

A halloween-i dekor szépségverseny képzeletbeli dobogósainak kilétét közönségszavazással derítették ki. Az első és a második helyezettről csak a rendszámok árulkodtak, s a tulajok ragaszkodtak inkognitójukhoz. A bronzérem a Bibi-Auidinak dukált.

A további eredményekről Müller Szandra számolt be lapunknak. Íme, távirati stílusban:

Autós limbó: 1. Bíró Bálint. 2. Akl Ádám. 3. Jankovics Bence. Kipufogó hangerőnyomás-mérés, benzin: 1. Takács Dávid. 2. Prei Ádám. 3. Kozák László. Dízel: 1. Jova László. 2. Márton Roland. 3. Szűcs Dominik. Felnikitartó verseny: 1. Krencz István. 2. Erdélyi József. 3. Dömös Róbert. Gumihajítás: 1. Schmidt Patrik „Smici”. 2. Erdélyi József. 3. Radics Zoltán. Kamiongumi átfordítás: 1. Simon Bence. 2. Reider Attila. 3. Radics Zoltán. Szalmabálatolás, férfiak: 1. Simon Bence. 2. Benkő Dániel. 3. Benkő Barnabás. Nők: 1. Dudar Boda Krisztina. 2. László Réka. Szkander: 1. Benkő Dániel. 2. Mészöly Péter. 3. Benkő Barnabás. Zenei hang bemutató: 1. Szikszai Gábor. 2. Andolf Tibor. 3. Radics Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában