Egyszeri segítség

2023.11.06. 19:00

Gyermeket nevelő családokat támogat Aba önkormányzata

Október végi ülésén újabb szociális támogatásról döntött Aba képviselő-testülete – ezúttal a gyermeket nevelő családok kapnak egyszeri élelmiszer-támogatást.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Fotó: FMH-archív / Kecskés Zoltán

Egy újabb szociális segítség, a gyermeket nevelő helyi családok természetbeni támogatásának bevezetéséről döntött nemrég rendkívüli ülésén Aba képviselő-testülete – hasonló támogatásban részesültek korábban a település nyugdíjas lakói is. A szociális támogatás részeként tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot kapnak a gyermeket nevelő családok. A csomag tartalma egy gyermek után tíz-, kettő után húsz-, három után pedig harmincezer forint értékű.

– A támogatást azok a gyermeket nevelők kaphatják, ahol az egy főre jutó jövedelem nem több mint 350 ezer forint személyenként. Ez egy magas jövedelem határ, így az abai családok, gyermeket nevelők jelentős része jogosult lehet a támogatásra – tájékoztatta a részletekről a település lakóit az önkormányzat.

A jogosultság további feltétele, hogy a kérelmet benyújtónak abai, bodakajtori vagy belsőbárándi lakcímmel kell rendelkeznie, valamint elvárás az is, hogy a kérelmező életvitelszerűen is a településen éljen. A támogatási kérelmeket a polgármesteri hivatalban fogadják november 20., hétfőig.

A kérelmeket az erre létrehozott dokumentum kitöltésével adhatják be az abaiak. A formanyomtatványon a személyes adatokon túl a kérelmező és a vele egy háztartásban élők jövedelmének részletes adatait is fel kell tüntetni, valamint a kérelemhez mellékletként csatolni kell a feltüntetett bevételek valódiságát igazoló, harminc napnál nem régebbi iratokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában