Tapasztalatcsere

2023.11.09. 16:00

Fiataloknak kínál nemzetközi lehetőséget Ercsi önkormányzata

Ercsi önkormányzata csatlakozott egy európai uniós, a fiatalság szerepét hangsúlyozó projekthez, melynek keretében felsőoktatásban tanuló és már végzett diákoknak biztosítanak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek külföldi konferenciákon.

Héjj Vivien

Nemzetközi konferenciákon vehetnek részt Ercsi fiataljai

Forrás: Pixabay

A projektben résztvevő országok, városok képviselői szakmai konferenciákat tartanak, melyeken bemutatják az országukban rejlő lehetőségeket, s tapasztalatokat, jó gyakorlatokat cserélhetnek.

– Szeretném felkínálni a részvételi lehetőséget azon fiataloknak, akik éreznek magukban törekvést a Magyarországon rejlő, unióval összefüggő opciók – ösztöndíjak rendszere, az EU működésében való részvétel, nemzetközi kapcsolatok szerepe – bemutatására – tette közzé a felhívást Ercsi jegyzője.

A konferencia minden országban angolul zajlik, ezért olyan, Ercsiben élő, felsőoktatásban résztvevő vagy végzett diákok jelentkezését várják, akik számára nem jelent nehézséget egy angol nyelvű előadás megtartása. A jelentkezők a város delegációjával utazhatnak néhány napra Bulgáriába, Görögországba, Hollandiába, Portugáliába vagy Olaszországba.

A kiutazásra a jövő évben kerül sor, a szállás és az étkezés költségeit az Európai Unió állja, így a diákoknak ez nem jelent plusz kiadást. A jelentkezéseket a [email protected] címen folyamatosan fogadja az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában