Még egy dísszel gazdagodik a közös fa

2023.11.19. 14:00

Fejér vármegye karácsonyfájára Csősz dísze is felkerül

Az ünnepi hangulat már a levegőben van Fejérben, ahol a vármegye karácsonyfáját Csősz település egyedi, kézzel készített dísze is ékesíti majd.

Hajdú Marianna

A dísz egy 20 centiméter átmérőjű, rétegelt juharfából készült

Forrás: Márkus Márta

A csősziek büszkesége, Márkus Márta – aki a település kreatív lelke – vállalta magára a megtisztelő feladatot, hogy a vármegye karácsonyfájára készítsen díszt. Márta, aki korábban a vármegye tojásfájára is készített már díszt, most egy 20 centiméter átmérőjű, rétegelt juharfából készült díszítőelemet alkotott meg. Az akril festéssel és csillámos lakkozással készült dísz az egyik oldalán Csősz címerét viseli, míg a másik oldalon a meghitt ünnepi üzenetet, a "Boldog Karácsonyt!" feliratot.

Az akril festéssel és csillámos lakkozással készült dísz Csősz címerével
Forrás: Márkus Márta

Az alkotás már el is készült és eljuttatták Bicskére, ahol az idén december 9-én, szombaton délután 14 órakor lesz a fa ünnepélyes átadója. 

A csősziek büszkén csatlakoznak ezzel a kezdeményezéshez, és Márkus Márta műve méltó módon képviseli majd településüket a vármegye közös karácsonyfáján.

A Bicskei Város Önkormányzata és a csősziek közössége egyaránt izgatottan várják az ünnepélyes pillanatot, amikor a színes és ötletes díszekkel gazdagodott karácsonyfa mindenki számára láthatóvá válik. Ez az esemény nemcsak a karácsonyi ünnepkör kezdetét jelzi, hanem a környékbeli közösségek összetartását és kreativitását is hirdeti.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában