Nem volt idő gondolkodni, cselekedni kellett

2023.11.13. 18:00

Elfolyt a magzatvíz, a mentők segítették Noelt a világra

Elfolyt a 38 hetes kismamának a magzatvize, így már nem volt idő a kórházban levezetni a szülést: a mentők a család otthonában, mindössze néhány perc alatt világra segítették a Fejér vármegyei család második gyermekét, aki a Noel nevet kapta.

Házi Péter

Fotó: illusztráció (freepik)

Amint az országos mentőszolgálat a közösségi oldalán írja, ma, hétfőn hajnalban kezdődtek a fájásai annak a 30 év körüli, 38 hetes kismamának, akihez Fejér vármegyei otthonában kérték a mentők gyors segítségét. 

Mivel az édesanya magzatvize elfolyt, az események felgyorsultak, a szülők mentőt hívtak, akik egyébként perceken belül a helyszínre értek. Megvizsgálták a kismamát, majd (helyesen) úgy ítélték, hogy már nincs idő a kórházba sietni, ezért felkészültek a szülés levezetésére, amihez rövidesen esetkocsi is érkezett segítségül. 

"Bajtársaink mindössze néhány perc alatt világra segítették a család második gyermekét, a kis Noelt, akit helyszíni ellátást követően, a boldog édesanyával együtt stabil állapotban szállíthattak kórházba. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!"  - írta a mentőszolgálat. Kedves Noel, boldog életet kívánunk neked!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában