Meghódították a fagyos északot

2023.11.20. 11:30

A stockholmi nagykövetség is büszke a fehérvári fényfestőkre

Bevette északot a Fényszórók csapata: a fehérvári fényfestők Svédországban és Finnországban párhuzamosan képviselik a királyok városát a fényfesztiválokon.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Embassy of Hungary/Stockholm

Korábban már hosszú cikkben írtunk a fehérvári fényfestő csapatról, a Fényszórókról, melyet az alábbi cikkre kattintva olvashatnak el.

Akkor a finnországi Jyväskylä-ban értük utol a banda nagy részét, akkor ugyanis épp ott fesztiválozott a fény. Akkor is, hiszen most Svédország mellett a finnországi Ouluban rendezett fényfesztiválon is helyt állnak, megbirkózva a mínuszokkal, a hóval és az építkezéssel. S hogy mennyire van hideg? Hadd idézzek be sacc per kábé egy kommentet, melyet az egyik "havas" bejelentkezés alatt találtunk: de mi történik a fényfestéssel, ha megfagy a fény? Erre pedig vicces riposzt érkezett: "akkor váltunk hideg fényről, meleg fényre".

Na, de vissza Svédországba! Alkotásaikat még a stockholmi magyar nagykövetség közösségi oldala is kiemelte. A Fényszórók alkotásai Uppsala város katedrálisánál:

Svédország negyedik legnagyobb városában november 26-ig láthatók a munkák, melyekről fotókat ide kattintva tekinthetnek meg:

Videót pedig itt láthatnak arról, hogy Fehérvárról milyen vendégfények világítják be Uppsalát:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában