Emlékest

2023.10.27. 13:00

Verses, zenés megemlékezés Bokros Jánosról

Idén 85 éve, hogy megszületett Bokros János költő, tanár, akinek egykori iskolájában, a "józsefben" (ma Ciszterci Szent István Gimnázium) szerveznek emlékestet október 30-án, hétfőn.

Feol.hu

Az 1938. augusztus 9-én született Bokros János nem volt egészen 51 éves, amikor 1989. augusztus 8-án elhunyt. Életében két önálló verseskötete jelent meg Imádság örömért és A hetedik napon címmel. Az elmúlt években többször megidézték alakját a kerek évfordulókon, s jelent meg posztumusz kötet is Mesék mezején címmel a Vörösmarty Társaság kiadásában, valamint elkészült a Bokros János emlékkönyv, ugyancsak a társaság kiadásában. Egykori iskolájában - ahol középiskolai éveit is  töltötte -, a József Attila Gimnáziumban (ma Ciszterci Szent István Gimnázium) 1967-től tanított, egészen a halála előtti időszakig. 

Itt, a Ciszterben 2019 óta emléktáblája is van az aulában. Erre a helyszínre szervezik október 30-án 17:30-tól az újabb Bokros János-emlékestet, amelyen beszélgetéssel idézik meg újra a tanárt, a költőt. Az eseményen zenével működik közre Cserta Gábor. Fresli Zsófia, Vargha Villő Virág, Barasevich János Pál, Kovács Marcell verset mond, vendégként pedig Péntek Imre költő és Takácsné Simon Marika egykori tanítvány lesznek jelen. 

Az est házigazdái Bakonyi István irodalomtörténész és Bokros Judit, a költő lánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában