Első alkalom

2023.10.28. 12:30

Varrtak, fűztek és kreatívkodtak a gyerekek a Kézművesek Házában

Szombaton tartotta első alkalmát a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett ingyenes kézműves nap.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Habár a délelőtti órákban érkeztünk a Kézművesek Házába, már így is volt egy-két gyerkőc, aki szorgosan fűzte a gyöngyöket és varrta a halloweeni tökös díszt, de ezentúl, aki szeretett volna készíthetett fonalból báránybundát is. Mint írtuk ez volt az első alkalom, a következők október 30-án és 31-én, valamint november 2-án és 3-án lesznek. Az öt alkalmas kézműves foglalkozások során más és más tematikával készül az egyesület, így mindegyik foglalkozási nap változatos lesz. Ami pedig az időpontokat illeti, azok kiválasztása sem véletlen, ugyanis az egyesület tagjai szándékosan az őszi szünet idejére időzítették a kézműveskedést, hogy a gyerekek kreatívan tölthessék el a szabadidejüket.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A következő foglalkozás tehát október 30-án, hétfőn lesz, ekkor papírhajtogatási technikával állatokat és leveleket készítenek, illetve agyagoznak és gomb filceket varrnak.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában