2025-ben nyithat az intézmény

2023.10.09. 17:30

Vadonatúj bölcsőde épül Csákváron, 840 milliót nyert a település

Egy forint híján 840 millió forint támogatást nyert a csákvári önkormányzat a Bölcsődei nevelés fejlesztése című pályázaton, amelyből új bölcsőde épülhet a kisvárosban.

Borsányi Bea

A kép a Lechner Tudásközpont bölcsődei mintaterv katalógusából való. A hely adottságaihoz mérten Csákváron hasonló elrendezésű és kinézetű lesz az új bölcsőde

Fotó: csákvári önkormányzat

Évek óta téma, hogy szükség lenne egy új bölcsődére, mert a jelenlegi kereteket kinőtte a település. - A Szabadság téri régi óvoda hátulját fogjuk lebontani és annak a helyén épül meg az új bölcsőde, amely négy csoportot és a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségeket foglalja magában – mondta kérdésünkre Illés Szabolcs, polgármester, aki szeretné, ha jövő tavasszal a közbeszerzést sikeresen le tudnák folytatni és nyáron elkezdődhetnének a munkálatok, hogy aztán 2025 őszén megnyithasson a legfiatalabb csákváriakat befogadó intézmény. 

A kicsiket jelenleg vagy a Csákvári Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde Ady Endre utcai épületébe vihetik a szülők, ahol egy bölcsődei csoport működik, vagy a Lorántffy Református Óvoda és Bölcsődébe, ahol két csoportban tudják a bölcsődés kisgyermekeket fogadni. Az elmúlt években azonban annyi baba született a kisvárosban, hogy ez a három csoport nem elegendő. – A születési számokat tekintve néhány éven belül az óvodát is kinövi a város. A két telephelyen működő intézményben jelenleg 147 gyermeket tudnak fogadni, ez azonban – örömteli módon – a jövőben kevés lesz, így hamarosan az óvoda bővítésében is gondolkoznunk kell – tette hozzá a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában