Tizenkét mocsári ciprust telepítenek helyette

2023.10.06. 16:00

Sajnos nem lehet megmenteni a Rózsaliget öreg, korhadt fűzfáját

A Rózsaliget felújításának előkészítésén derült ki, hogy az egyik régi fűzfa belseje annyira korhadt, hogy balesetveszélyes az arra járókra nézve. Sajnos nem lehet megmenteni, ki kell vágni.

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A Rózsaliget nemrégiben elkezdett felújítása során a régi, elöregedett, beteg rózsafajtákat modern, betegségeknek ellenálló fajtákra cseréli a Városgondnokság, és átalakul a terület arculata is. A területet előkészítő munkák során derült fény a Csitáry kút mellett álló, idős fűzfa balesetveszélyes állapotára- számolt be róla a város honlapja.  A fát faápoló szakmérnök is megvizsgálta, aki megállapította, hogy a fa törzsének jelentős része korhadt, üreges, balesetveszélyt jelenthet az arra járókra nézve. 

Sajnos olyan mértékben korhadt a törzs belseje, hogy nem menthető meg a fa, így a következő lépés annak kivágása. Az ehhez szükséges fakivágási engedélyt a Városgondnokság beszerezte, és mint minden fakivágásnál, most is pótlási kötelezettséggel jár a munka. Ezt a Rózsaliget uszoda felőli részén, még most ősszel teljesíti is a Városgondnokság, tizenkét mocsári ciprust ültetnek el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában