Felvonulás és bál

2023.10.07. 21:08

"Régen voltak már ennyien" – avagy Mezőkomáromban is "szüreteltek" (videó, galéria)

Kora délutánra tervezték s így is alakították az indulást a Dél-Fejér megyei községben: a helyi művelődési háztól rajtolt el a lovasokkal, lovaskocsikkal és traktorokkal tarkított színes menet.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

Itt, az indulás előtti utolsó pillanatokban csíptük el a tetőtől talpig népviseletbe öltözött Poórné Zsoldos Ibolyát, aki szinte szó szerint futva sietett a segítségünkre. – Mindjárt indulunk is, rögtön Szabadhídvégre. Ott az óvodásaink adnak műsort, de ez egy mindenkit megmozgató esemény: a Sió-menti Nyugdíjas Klub szervezte szüreti mulatságon az egész falu részt vesz! – mesélte örömmel. Ahogyan azt is: felvonulók nemcsak helyből, de Szabadhídvégről, Lajoskomáromból és Enyingről is érkeztek.

 

A nótázó menet első állomása tehát a szomszédos hídvégi településközpont volt, ahol a Mezőkomáromi Sióparti Óvoda növendékei szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal szó szerint kézenfogva "műsoroztak". Avagy mondókáztak, énekeltek, táncoltak, éppen úgy, ahogyan azt egy szüreti vigasságon kell. Így persze a közös "buli" sem maradt el: Fuzik Vanessza a bíróné és Körmendi Lajos a bíró szerepét vállalva mutatta meg, hogyan kell járni a mulatósra.

– Régen voltak már ennyien – lépett oda a tudósítóhoz Köő Péter, Mezőkomárom polgármestere, miközben a résztvevőket az általa hozott pálinkával kínálta. – Volt év, amikor alig tudtuk megtölteni a kocsikat, most pedig tele van mindegyik – mondta lelkesen. Magunk pedig rákontráztunk: nemcsak a felvonulók, de az érdeklődők létszáma is nagyon szép! Hiszen minden állomáson, sőt a házak előtt is egy-egy fő vagy akár családok álltak, hogy lássák a díszes-hangos sort. Megérte egy kicsit kimozdulni!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában