Készülnek a hidegebb időkre

2023.10.24. 16:30

Plédeket gyűjt a fehérvári hajléktalanszálló - ide lehet vinni a felajánlásokat!

Plédgyűjtésbe kezdett a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ. A teajárat hamarosan indul, készülnek a hidegebb időkre. A Sörház tér 7. szám alá várják a felajánlásokat november elsejéig.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció: Pexels

A hajléktalan emberek ellátásával foglalkozó székesfehérvári Kríziskezelő Központ már javában készül a hidegebb időszakra, amikor megnő az ellátásra szorulók száma. A teajárat november elsején indul, árulta el a feol.hu megkeresésére Zsabka Attila, a központ vezetője. Ekkor az utcán élőknek viszik a szükséges eszközöket, élelmiszereket, köztük plédeket is. Ám azt már most lehet tudni, hogy plédekből nem lesz elegendő a rendelkezésre álló mennyiség, ezért gyűjtésbe kezdenek.

Székesfehérváron, a Sörház tér 7. szám alatt, reggel 8 és délután 18 óra között várják a plédfelajánlásokat november elsejéig.

- Lehetőség szerint jó állapotú, felnőtt méretű, nem szakadt plédeket várunk. Paplanokra – azaz különböző anyagokkal töltött takarókra - nincs szükségünk, kizárólag plédekre – emelte ki a központvezető, akinek tapasztalata szerint ugyan egyre csökken a kinti ellátottak száma, ám így is minden - hétfőn, szerdán és pénteken induló - teajárat alkalmával 50-60 vacsorát, eszközöket visznek majd. Ekkor osztják szét a plédeket is, melyekből ugyan most még van egy kis tartalék a központban, de az hamar el fog fogyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában