Rémület a kertben

2023.10.15. 11:00

“Mérgeskígyó” hozta a frászt egy fehérvári házaspárra

“Mérgeskígyó" sokkolt egy fehérvári nyugdíjas házaspárt saját kertjükben! A végeredmény egy hősies mentőakció és nagy megkönnyebbülés lett.

Hajdú Marianna

Forrás: wikipédia

Egy székesfehérvári házaspár szívverése bizonyára megállt egy pillanatra, amikor megpillantották a hüllőt a saját kertjükben! Alighanem azonnal az eszükbe jutottak a kígyókkal kapcsolatos horrorisztikus történetek és városi legendák, de szerencsére nem estek pánikba.
Azonnal hívták a Sóstó Vadvédelmi Központot, és a természetvédő csapat hősiesen a helyszínre sietett. A nagy izgalom és riadalom közepette kiderült: a "gyilkos kígyó" valójában egy békés természetű rézsikló volt! A vadvédelmi központ szakemberei az állatot elszállították a házaspár ingatlanáról és egy arra megfelelő helyen visszaengedték a szabadba.
Csete Gábor természetvédelmi vezetőtől megtudtuk, hogy bár mintázata miatt a rézsikló könnyen összetéveszthető a veszélyesebb társaival, ez a cseppet sem veszélyes hüllő nem jelent fenyegetést az emberekre.Egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy hazánkban élő összes hüllő és kétéltű védelem alatt áll. Egyébként Magyarországon összesen kétféle mérgeskígyó él, a keresztes vipera és a rákosi vipera, de Fejér vármegyében egyik sem található meg.
Ez az eset tökéletes példa arra, hogy mennyire fontos nem hagyni, hogy a félelmek és előítéletek vezéreljenek minket. A házaspár okos döntése nem csak egy ártatlan kígyó életét mentette meg, hanem egy izgalmas történettel is gazdagította a fehérvári legendákat.
Ha bárki hasonló "veszélyes" állattal találkozna, ne felejtse el: a Sóstó Vadvédelmi Központ mindig készen áll a segítségre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában