Megtérülő befektetés

2023.10.19. 17:21

Lezárult a Petőfi Sándor Általános iskola korszerűsítése Móron

Sikeres európai uniós projektet zárt Mór város önkormányzata, melynek keretében teljeskörű energetikai korszerűsítésen esett át a Petőfi iskola. A közel 145 millió forintos beruházásnak október 18. volt a záró dátuma.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció: Pexels

Nemrég zajlott a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermének energetikai korszerűsítése. A pályázat keretein belül az intézmény épülete mellett elhelyezkedő tornaterem energetikai korszerűsítése során az épület külső része, valamint padlásfödém hőszigetelést és új nyílászárókat kapott. A fűtéskorszerűsítés mellett légtechnikai- és napelemes rendszert is építettek ki, emellett sor került az akadálymentesítésre is. 

A projekt által az épület fűtése költséghatékonyabbá vált, így a döntéshozók okkal bíznak abban, hogy a jövőben az üzemeltetési költségek, ha hosszútávon is, de csökkennek, méghozzá olyannyira, hogy akár költségmegtakarítást eredményezzen. Az beruházásnak és az elért energiatakarékosságnak nem csak abban áll az előnye, hogy elősegíti a fenntartható fejlődést, hanem abban is, hogy a felújított tornateremben tartott sportesemények mennyiségi és minőségi szempontból is érzékelhető javulást mutatnak, vagyis az épületet használók komfortérzete is növekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában