A paprikafeldolgozóban is besegített

2023.10.14. 19:34

Képeken Novák Katalin sárkeresztúri és lajoskomáromi látogatása

Ahogy már több ízben megírtuk, kettő és egy ráadás napot töltött Fejér megyében Novák Katalin köztársasági elnök.

Horváth-Buthy Lilla

Varga Gábor és Csutiné Turi Ibolya társaságában Novák Katalin

Fotó: Varga Gábor közösségi oldala

A ráadás a szombat délelőtti tabajdi "kitérő" volt, ahol reggel lovaglással indította a napot. Az elnökasszony visszatérő vendég a Tabajd melletti Bélápapuszta Lovasközpont és Fogadóban, ahová rendszeresen jár lovagolni. A mintegy fél órás lovaglást követően Novák Katalin körbejárta a gazdaságot is, ahol többek között megtekintette a csirketenyészetet. 

Péntek este fehérvári belvárosi sétával zárta a hivatalos programot, ahol a többi között a Romkert - Nemzeti Emlékhely osszáriumánál virágot helyezett el, megtekintette az országosan is nagyszabásúnak számító Munkácsy Mihály kiállítást, valamint a Hadi múltunk kincsestára című tárlatot a múzeumban. A séta során pedig számos városlakó köszöntötte, és beszélgetett a köztársasági elnökkel.  A sűrű nap zárása előtt gyárlátogatáson is járt a dunaújvárosi Vasműben, Cecén pedig  a Csók István Múzeumot tekintette meg.

Sárkeresztúron a helyi paprikafeldolgozóban is besegített a köztársasági elnök asszony - erről Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője adott hírt. "A település közfoglalkoztatási programjának „paprika üzletágában” a palántázástól egészen a kész termékig mindent a helyi asszonyok csinálnak. A 2012 óta rendkívüli kormányzati támogatással üzemelő helyi közfoglalkoztatási program fő célja, hogy munkát adjon a helyieknek, ne pedig segélyt. Ahogy Sárkeresztúron fogalmaznak: „hálót adunk, nem halat”.  A település remek példa arra, hogy elszántsággal, rengeteg munkával és összefogással igenis van kiút a nehéz helyzetből: Sárkeresztúr az egymásra épített közfoglalkoztatási és felzárkózási programokkal a teljes leszakadástól menekült meg, új iskolát építettünk, hét szociális bérlakás létesült, megújult a település óvodája, közösségi terei és útjai, melyben Csutiné Turi Ibolya polgármester asszonynak elvitathatatlan érdemei vannak." - fogalmazott.

Novák Katalin a lajoskomáromi Agapé Evangélikus Otthonban búcsúzott Dél-Fejértől. "Köszönjük elnök asszony látogatását, az őszinte érdeklődését és tiszteletét, amit otthonunk iránt tanúsított" - írta Varga Gábor közösségi oldalán, ahol a fenti fotókat osztotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában