Novák Katalin Fejér megyébe látogatott

2023.10.12. 11:30

Felvonták a Sándor-palota zászlóját a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban találkozott a vármegye vezetőivel a köztársasági elnök asszony csütörtökön. Felvonták a Sándor-palota zászlóját, vagyis Novák Katalin „beköltözött” a kastélyba.

S. Töttő Rita

Fotó: Németh Ádám

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Fejér vármegyei körútjának részeként a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban kezdte a csütörtök délelőttöt. A Sándor-palota zászlajának felvonásán a vármegye vezetői mellett a helyi iskola 160 tanulója és a település lakossága is részt vett. A zászlófelvonással egyidejűleg a köztársasági elnök hivatala kihelyezte székhelyét Fehérvárcsurgóra. Még ha csak ideiglenesen is, de két napon át innen irányítja Novák Katalin a hivatal működését és találkozik a vármegye vezetőivel.

Csütörtökön délelőtt többek között Törő Gábor, Tessely Zoltán, Varga Gábor és Mészáros Lajos országgyűlési képviselőkkel, Tanárki Gábor főispánnal, valamint Molnár Krisztiánnal, a vármegyei közgyűlés elnökével kezdődtek meg az egyeztetések a vármegyét érintő kérdésekben.

Fotó: Németh Ádám

Molnár Krisztián a találkozót követően a feol.hu-nak elmondta: az egyeztetés jó hangulatú, eredményes, tartalmas beszélgetés volt.

- A vármegye egészére vonatkozóan hangzottak el felvetések a megbeszélésen. Beszéltünk konkrét útfejlesztésekről, a Velencei-tó vízutánpótlásának lehetőségeiről, a dunaújvárosi Vasmű jövőjéről, a sukorói V4 Központ fejlesztéséről, de szóba került olyan örömteli hír is, mint a móri származású Nobel-díjas fizikus. A nehézségeket tekintve beszéltünk Dél-Fejér felzárkózási lehetőségeiről, a dunaújvárosi kórház helyzetéről, illetve a közigazgatási szakemberek életpálya modelljéről – sorolta a vármegyei közgyűlés elnöke, kiemelve: - Megtisztelő, hogy a köztársasági elnök asszony több mint két napot tölt nálunk, így van lehetőségünk megmutatni Fejér azon eredményeit, amelyekre büszkék lehetünk országos és nemzetközi szinten egyaránt, illetve megbeszélni azokat a kérdéseket, amelyekben segítségre, támogatásra van szükségünk. Nem volt olyan kérdés, amiben ne lett volna partner a köztársasági elnök asszony – fogalmazott Molnár Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában