Nyomozás

2023.10.30. 21:00

Ismét Botrány a múzeumban!

A Szent István Király Múzeum újból megrendezte a Botrány a múzeumban! névre hallgató interaktív nyomozói játékát, mely során a résztvevőknek meg kell találniuk egy eltulajdonított becses műtárgyat.

Déri Brenda

A SZIKM a Múzeumok Éjszakáján már feladta a rejtvényt a nyomozásban részt vevő csapatoknak, ami olyannyira sikeres volt, hogy a szervezők úgy döntöttek, ismét tartanak egy nyomozós napot. De mi is ez pontosan?

Ami a játék mentetét illeti, Tikverő Alajos nyugalmazott etnográfusprofesszor felforgatta az Országzászló téri kiállítóhely néprajzi tárlatát és a kiállítást teljesen átrendezte, valamint eltulajdonított egy becses műtárgyat. Majd azt elrejtette az épületben. A játékosok feladata az, hogy okostelefonjaik segítségével felfedezzék a hibás helyen lévő tárgyakat, és megtalálják az ellopott műtárgyat. A nyomozás első állomásaként a résztvevőknek egy QR kódot kell beolvasniuk az okostelefonjaik segítségével, majd különböző feladványokat kell megoldaniuk, hogy lépésről lépésre tovább tudjanak haladni. A végső cél pedig az, hogy rájöjjenek Tikverő Alajos gaztettére, de ez csak úgy sikerülhet, ha jó megfigyelők és logikai gondolkodók a játék egésze alatt.

A játékban való részvétel nem igényelt előzetes regisztrációt, így bárki, aki kedvet kapott volna hozzá, az a mai napon délelőtt 10-től este 18 óráig ellátogathat. Érdemes csapatban érkezni, hogy a nyomozás sikeresen záruljon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában