A MÁV "kötelékében"

2023.10.05. 17:30

Igazi fehérvári vasutas kutya lett Bundás, aki képtelen szabadulni a vonatok világától

Talán sokan látták, látják a Mártírok út mellett azt a fekete kutyust, aki délutánonként és reggelente is ott ül, mintha a gazdáját várná. Nos, Bundás, az egykori kóbor kutya mostanra már a MÁV "kötelékébe" tartozik, a kollégák befogadták a mindig vidám, de kicsit félős ebet, aki mára a szívükhöz nőtt.

Házi Péter

Fotó: MÁV Start ZRT.

Az állatok világnapja alkalmából osztotta meg a MÁV ZRT a közösségi oldalán Bundás történetét, aki mostanság már a székesfehérvári járműjavító négylábú munkatársa. 2015 nyarán tűnt fel a járműjavító dolgozóinak egy fekete, gubancos szőrű, bohém és játékos kiskutya, aki egyre többször jelent meg a műhely bejáratánál. Mivel a gazdáját sehol sem látták, elvitték egy menhelyre, azonban Bundás csak a vasutasok körében érezte jól magát, így vissza is tért hozzájuk. A járműjavító munkatársai belátták, hogy egy 0/24-es szolgálatot vállaló új kollégájukat köszönthetik, ezért úgy döntöttek, kezükbe veszik a kutya sorsát. 

A dolgozók összeadták a pénzt a kutya szükséges oltásaira és végül az egyik kolléganő, Sziksz Erika hivatalosan is "örökbe fogadta" az ebet, neki köszönhetően időben megkapja az éves oltásokat és az egyéb orvosi ellátásokat.

Fotó: MÁV Start ZRT.

Amint a bejegyzés írja: "A mindig vidám, de félős Bundás rendszerint köszönti a munkába érkező kollégákat és nyughatatlanul várja a napi finom falatokat. Elmondhatjuk, hogy Bundásnak kutyajó dolga van, mert egyik nap tápot kap, máskor finom házi húslevest. Igyekszik minden eseménynél jelen lenni, legyen szó az a mozdonyok forgatásáról vagy éppen a szerszámok kereséséről."

Egy dolog most már biztos, ő már nem egy székesfehérvári hajléktalan kutya, mert ő már a vasutasok kutyája!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában