Bőséges élettapasztalat, higgadt bölcsesség

2023.10.08. 20:00

Idősek napja Szabadbattyánban (galéria)

Szépkorúakkal telt meg a Móricz Zsigmond Művelődési Ház szombaton, Szabadbattyánban. A jelenlévők közül a legkorosabb hölgyet, Tóth Józsefné Gizellát és a legidősebb férfiút, Tánczos Lászlót külön is köszöntötte Szabó Ildikó polgármester.

V. Varga József

„A mi világunk éppen az önök és az önök elődeinek munkásságával kezdődött”

Fotó: A művelődési ház

– Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket, és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a bőséges élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket – e mondatokkal üdvözölte a jelenlévőket Márkusné Motkó Anett intézményvezető.

A nagyközség önkormányzata minden évben színes műsorral, vendéglátással fejezi ki megbecsülését a település idős lakói iránt, akik munkájukkal méltán vívtak ki maguknak tiszteletet az elmúlt évtizedek során. A rendezvény célja a szórakoztatás mellett az, hogy a köszönetet mondjanak a szülők és a nagyszülők generációjának.

Könnyeket csalt a szemekbe az óvodások kedves műsora
Fotó: A művelődési ház

„Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött” – Szabó Ildikó polgármester Sütő András gondolatával nyitotta köszöntőjét.

– A mi világunk éppen az önök és az önök elődeinek munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra ezt a falut, ezt a jelent; megteremtették azokat a kiváló feltételeket, amelyekre alapozva mi a jövőnket építhettük és építhetjük tovább. Ez a nap, az idősek napja minden évben figyelmeztet bennünket arra, hogy az előttünk járók megtették már, amit a család, szűkebb pátriájuk és az ország várt tőlük. Lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással, átdolgozott napokkal, éjszakákkal – hangsúlyozta beszédében a faluvezető.

Ezután a jelenlévők közül a legkorosabb hölgyet, Tóth Józsefné Gizellát és a legidősebb férfiút, Tánczos Lászlót külön is köszöntötte a polgármester asszony. A szépkorúaknak könnyeket csalt a szemébe a Cifrakert Óvoda és Bölcsőde Nyuszi csoportjának műsora. A rendezvényen fellépett Csuti Csaba énekes, előadóművész, aki az első Balatoni nótaénekverseny győztese és közönségdíjasa volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában