Először rendeztek állásbörzét

2023.10.25. 20:00

Hallgatók és munkáltatók találhattak egymásra az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karon

Első ízben szerveztek állásbörzést az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. A programon, amely egyszerre nyújtott segítséget és lehetőséget a hallgatóknak és a vállalatoknak is, az egyetem valamennyi partnercége képviseltette magát.

Baráth Eszter

Több céget is megismerhettek a hallgatók az Alba Regia Kar első állásbörzéjén

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara évek óta szoros kapcsolatban áll Székesfehérvár számos meghatározó ipari vállalatával. Az együttműködést erősítette az az állásbörze, amelyet első alkalommal rendeztek meg idén az intézmény kampuszám. A program keretében a hallgatók rátalálhatta karrierjük következő lépésére, a kiállító vállalatok pedig munkaerőre lelhettek. – Az egyetem, az itt működő vállalatok és a város között egy olyan szimbiózis alakult ki az elmúlt években, aminek óriási lehetőségei és hasznai vannak – emelte ki köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere. Hozzátette, az egyetem nagyon fontos a város működése szempontjából, hiszen sok olyan szakon oktatnak az intézményben, amelyekről olyan képzett hallgatók kerülnek ki, akik az állásbörzén is jelenlévő vállalatoknál is fontos munkát végeznek már a duális képzések során is.

Mészáros Attila alpolgármester, Györök György dékán és Mezei Miklós, az ÓE Nonprofit Kft. ügyvezetője
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap


Györök György dékán kiemelte, az egyetem munkaadóként is részt vesz az állásbörzén a Tudomány és Innovációs Park kapcsán. – Az egyetem arc poetika szintjén vállalja a pragmatizmust, az iparhoz közeli képzéseket – emelte ki Györök György. A dékán úgy fogalmazott, a képzések a hallgatókról szólnak, a legfontosabb, hogy ők megtalálják és meghatározzák magukat ebben a rendszerben, az egyetemen túl a munkaerőpiacon is. Mint mondta a munkaadók és a munkavállalók egymásra találásához egy ilyen állásbörze a legjobb hely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában