Látványos és emlékezetes

2023.10.06. 20:18

Fényevezők a Velencei-tavon (galéria)

Látványos és emlékezetes pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik pénteken este a Velencei-tóra pillantottak. A VVSI evezősei kivilágított hajókkal búcsúztatták a szezont.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szép látvány, s mindemellett fontos pillanat is volt, amikor a VVSI evezős szakosztályának tagjai hajóikkal pénteken este vízre szálltak. Nem szokványos evezés volt azonban ez a mostani: a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) sportolói led mécsesekkel kivilágított hajókat bocsátottak vízre, melyeket szintén fényekkel feldíszített hajók biztosítottak, a ledekkel kivilágított stég mentén.

A fényevezés ötletét hat éve Tüdő Krisztina, a VVSI evezős szakosztályának oszlopos tagja találta ki – árulta el a feol.hu-nak Vida Erik, a szakosztály vezetője.

- Nem minden évben volt lehetőség a program megszervezésére, hiszen közbeszólt a Covid vagy éppen az iskolát érintő építkezések, ám idén újra lehetőség adódott a látványos hajózásra – tette hozzá a szakosztályvezető. Harmadik alkalommal szálltak tehát vízre a „felfényelt” hajók, rajtuk a VVSI igazolt versenyzőivel.

A fényevezéssel az iskola az összetartásra s a vízi szezon végére is felhívja a figyelmet. A hajók szürkületkor indultak útnak Gárdony irányába, a parton pedig a sportoló fiatalok szülei készültek apróságokkal az esemény alkalmából. A VVSI jelenleg 90 igazolt sportolót foglalkoztat, melyből 40-45 fő versenyez. Ők eveztek most a fényes hajókon, akikhez csatlakozhattak a felnőtt amatőr sportolók is.

A vízi szezon végével azonban a munka nem áll le – mondta el Vida Erik. - Télen a fizikai felkészítés, futás, tanmedencei munka és a tornatermi edzés zajlik februárig. Javában készülünk tehát a 2024-es szezonra, melyet tavasszal egy látványos, új sportággal, a strand-sprinttel indítunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában